Sådan bliver du elev på FGU Trekanten

FGU Trekanten er for dig, der er mellem 15 og 25 år og endnu ikke er klar til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

Ingen adgangskrav

Der er ingen adgangskrav for at komme ind på FGU. Men for at blive elev skal du først snakke med din UU vejleder. I fællesskab skal I finde ud af, om FGU er det rigtige tilbud for dig.

Afprøv FGU

Hvis du ikke helt ved, om FGU er det rigtige for dig – eller hvis du er i tvivl om, hvilket spor eller værksted du skal vælge – kan du afprøve uddannelsen i to uger. Det kaldes for et afsøgningsforløb. Hvis det lyder som noget for dig, skal du kontakte din UU vejleder.

Optagelse

På FGU er der løbende optag. Det vil sige, at du kan begynde, når du er klar. Din studiestart aftales med din UU vejleder og vejlederen på den skole, du optages på.

Lyt til en FGU-elev

Her kan du lytte til interviews med nogle af vores elever om deres oplevelse med at gå på FGU. Eleverne er anonyme, og derfor er det ikke deres rigtige navne eller stemmer.

"Tilde"

Tilde startede på FGU, fordi hun var udfordret af angst og havde brug for at udvikle sig personligt og socialt. På FGU fik hun mulighed for at øve sig i at gå i skole, få venner og have et socialt liv. Lyt til Thilde her.

"Andreas"

Andreas er EGU-elev, hvor han er i praktik i en virksomhed. På FGU fik han tid og forståelse. Han har nemlig brug for ekstra støtte til nogle ting, fordi han har ADHD og Aspergers syndrom. Lyt til Andreas her.

FGU Trekantens vejledere

Hvis du har brug for information eller vejledning i forhold til en eventuel opstart på FGU Trekanten, er du velkommen til at kontakte vejlederen på den skole, du gerne vil gå på.

{{item.name}}

{{location.name}}

Kontakt en UU vejleder

Hvis FGU Trekanten lyder som noget for dig, kan du kontakte din UU vejleder i din kommune. Hvis du er i tvivl om, hvem din UU vejleder er, kan du finde vedkommende på minvejleder.dk
Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.